12.06.2019

Керівників двох приватних підприємств судитимуть за несплату 7,7 млн гривень податків

    

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС м. Києва завершено розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно керівників столичних приватних підприємств, викритих в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
Слідством встановлено, що упродовж 2015-2016 років одне із підприємств здійснювало діяльність із виготовлення та друку поліграфічної продукції. У цей період директор товариства неправомірно задекларував фінансово-господарські операції, пов’язані нібито із виготовленням та розповсюдженням друкованих матеріалів та рекламних послуг із фіктивними підприємствами, внаслідок чого ухилився від сплати податків на загальну суму 3,4 млн. грн.
 
В іншому провадженні керівник будівельної компанії, яка упродовж 2016 року виступала генеральним підрядником будівництва торгово-розважального центру та двох житлових будинків у м. Києві, неправомірно відобразив у бухгалтерському обліку та звітності товариства придбання будівельних робіт та послуг на вищезазначеному об’єкті будівництва у підприємств з ознаками фіктивності.
 
Внаслідок зазначених дій директора будівельної компанії несплачено податків до Держбюджету на суму 4,3 млн. грн.
 
За наслідками розслідування обом керівникам підприємств висунуто обвинувачення за ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 366 КК України, тобто в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та вчиненні службового підроблення.
 
Наразі прокуратурою міста обвинувальні акти у цих провадженнях скеровані до суду.
 
З метою відшкодування завданих державі збитків прокурором заявлено цивільні позови стосовно обвинувачених на суму 3,4 та 4,3 млн. грн.
 
Крім того, у ході слідства притягнуто до кримінальної відповідальності за ст. 205 КК України керівників та засновників підприємств-контрагентів за фактами створення та придбання фіктивних підприємств.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3021