13.06.2019

Завершено досудове розслідування щодо шахрайського заволодіння квартирою померлого киянина

     

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №4, працівниками Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві викрито осіб, які в листопаді 2018 року намагалися продати квартиру у Солом’янському районі міста Києва за підробленими документами.
 
Зокрема встановлено, що шахраї підробили документи на право власності квартирою померлого громадянина та намагалися заволодіти 24 тис. доларів США від її продажу.
 
Шахраїв затримали під час оформлення договору купівлі-продажу вказаного житла в офісі нотаріуса.
 
В ході проведення досудового розслідування встановлено, що оборудку організував 40-річний уродженець м. Баку, відносно якого на даний час в суді розглядається обвинувальний акт за аналогічне правопорушення. Також встановлено, що до вказаних дій зловмисник долучив ще 4-ох осіб, троє з яких визнали свою вину, та уклали угоду про визнання винуватості.
 
Наразі обвинувальний акт відносно організатора та його пособника за ч.3 ст. 27, ч.4 ст. 190 КК України (організація заволодіння майном шляхом обману, вчинене у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст. 15 ч.4 ст. 190 КК України (незакінчений замах на заволодіння майном шляхом обману, вчинене у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб), скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2840