18.06.2019

За участі столичної прокуратури на користь НБУ стягнуто понад 108 мільйонів гривень заборгованості з кредитора

    

За результатами судового розгляду господарським судом міста Києва за участі прокуратури міста Києва на користь Національного банку України стягнуто понад 108 млн гривень боргу за кредитним договором.
 
Так, у 2014 році між  Національним банком України та ДП «Профітрейд» укладено договір поруки, за умовами якого підприємство поручилось перед Нацбанком за належне виконання ПАТ «Український професійний банк» зобов’язань по кредиту на суму 120 млн. гривень.
 
Однак банк-боржник зобов’язання за кредитним договором виконував не належно, у зв’язку із чим утворилася заборгованість у розмірі понад 108 млн грн.
 
Оскільки в добровільному порядку ні банк-боржник, ні поручитель зобов’язань із повернення позичених коштів державою не виконали, Національний банк у вересні 2016 року звернувся до господарського суду м. Києва з позовом про стягнення коштів.
 
У листопаді 2017 року столична прокуратура вступила у розгляд цієї справи на стороні Національного банку України. На сьогодні, рішенням господарського суду м. Києва позов задоволено повністю та стягнуто із ДП «Профітрейд» понад 108 млн. грн. заборгованості.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3615