19.06.2019

У Києві до 10 років засуджено чоловіка, який заподіяв смертельних ушкоджень своєму пасинкові

   

За участі Київської місцевої прокуратури №4 судом оголошено обвинувальний вирок 47-річному мешканцю м. Києва, який влітку 2018 року внаслідок конфлікту наніс удари дерев’яною палицею своєму пасинку, від чого останній помер.
 
У ході проведення судового розгляду обвинувачений, який раніше вже був засуджений за насильницькі злочини, свою вину визнав частково, проте не розкаявся.  У судовому засіданні чоловік систематично порушував порядок, не давав можливості висловитися іншим учасникам судового розгляду, ображав та принижував присутніх, у тому числі з використанням нецензурних слів, погрожував їм.
 
За принципової позиції обвинувача вироком Дніпровського районного суду м. Києва обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що призвело до смерті потерпілого) та засуджено до максимальної міри покарання, а саме до 10 років позбавлення волі.
 
Крім того, з обвинуваченого  стягнуто 500 тис грн відшкодування моральної шкоди на користь потерпілої сторони. Чоловік наразі перебуває під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2907