20.06.2019

Злочинна діяльність столичного митника призвела до не надходження до бюджету понад 200 тис. грн митних платежів

    

Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно із СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві та ГУ СБУ у місті Києві та Київській області викрито службову особу відділу митного оформлення № 1 митного посту «Аеропорт «Київ» (Жуляни)», злочинна діяльність якого завдала державі збитків на суму понад 200 тис. гривень.
 
Встановлено, що впродовж 2017-2018 років службові особи відділу митного оформлення, всупереч вимог Митного кодексу України та посадових інструкцій, підтвердили визначений декларантом невірний код УКТ ЗЕД, за яким розмір мита склав 0% від митної вартості товару.
 
Вказані дії призвели до ненадходження до державного бюджету митних платежів на суму близько 1,4 млн гривень.
 
На даний час одному з посадовців митниці, який брав участь у корупційній схемі та діями якого бюджету завдано понад 200 тис гривень, оголошено підозру за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.
 
Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та пред’явлення цивільного позову про відшкодування завданих збитків.
 
Крім того, вживаються заходи, направлені на виявлення та притягнення до відповідальності усіх службових осіб, винних у цьому злочині.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3135