21.06.2019

Заступник директора КО «Київзеленбуд» постане перед судом за розтрату 1,1 мільйона гривень

    

Київською місцевою прокуратурою №10 до Шевченківського районного суду міста Києва направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем заступником генерального директора КО "Київзеленбуд".
 
Установлено, що у 2017 році посадовець, діючи за попередньою змовою з підрядником, підписав акти про виконання робіт з ремонту та благоустрою  зеленої зони на вулиці Богдана Гаврилишина (кол. вул. Ванди Василевської) у Києві та провів по ним розрахунки.
 
Однак, як встановлено слідством, роботи з облаштування нової декоративної огорожі вартістю понад 1,1 мільйон гривень підрядник так і не виконав, незважаючи на повну оплату цих робіт з місцевого бюджету ще в грудні 2017 року.
 
За результатами слідства дії посадовця «Київзеленбуд» кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а дії підрядника, як пособника у вчиненні злочину, за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 КК України.
 
Обвинувальні акти направлено до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3515