21.06.2019

Столична прокуратура голосила підозру керівнику підприємства, який розікрав 1,6 млн гривень на поставках медобладнання для Охматдиту

    

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру генеральному директору приватного товариства за фактом заволодіння коштами столичного бюджету під час поставки медичного обладнання дитячій лікарні Охматдит.
 
Посадовець, який представляє в Україні одного з європейських виробників медобладнання, заволодів коштами місцевого бюджету м. Києва в розмірі 1,6 млн. грн. шляхом завищення граничної надбавки на магнітно-резонансний томограф,  поставка якого здійснювалася в межах проведення тендерних процедур.
 
На сьогодні керівнику  приватного підприємства оголошено підозру за ч.5 ст.191 КК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Довідково: На момент укладення угоди, нормативними документами Кабінету Міністрів України на вироби медичного призначення, які закуповуються за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, були передбачені граничні надбавки на рівні не вище ніж 10%, що повинні враховуватися суб’єктом господарювання при визначенні ціни товару.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3583