24.06.2019

Чоловіка, який біля озера Вирлиця жорстоко вбив 9-річного хлопчика, взято під варту без права на заставу

    

Сьогодні, 24 червня 2019 року, у Дарницькому районному суді відбулося засідання з обрання запобіжного заходу 30-річному чоловіку, який увечері 22 червня заманив до озера Вирлиця  9-річного хлопчика (пасинка свого брата) та з метою помсти родичу заподіяв малолітній дитині смерть.
 
Нагадаємо, що прийшовши на берег озера, чоловік підійшов до хлопчика ззаду та почав наносити численні хаотичні удари ножем в область шиї, спини та тулуба, нанісши близько 30 ударів. Після чого молотком, який заздалегідь приготував,   зловмисник спричинив дитині декілька ударів в область голови. У зв’язку із отриманими  травмами хлопчик загинув на місці.
 
З метою приховати сліди злочину, вбивця прив’язав до ніг жертви камінь і затягнув тіло у воду.
 
Тіло хлопчика було знайдено на наступний день.
 
Чоловіку оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті малолітньої дитини).
 
У своєму клопотанні прокурор просив суд застосувати відносно підозрюваного найсуворіший запобіжний захід, а саме тримання під вартою без альтернативи.
 
Суд, заслухавши доводи сторін та зваживши на важкість вчиненого злочину, задовольнив клопотання прокурора, обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без альтернативи.
 
За вчинене підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3384