25.06.2019

Місцева прокуратура домоглася реального повернення місцевій громаді земельної ділянки по вул. Архітектора Городецького

      

За сприяння Київської місцевої прокуратури №6 територіальній громаді м.Києва передано 0,5 га землі в центрі столиці.
 
Вказана земельна ділянка незаконно вибула з комунальної власності ще у 2009 році, незважаючи на те, що є єдиним проїздом до будинків 4 та 6-а по вул. Архітектора Городецького та їх прибудинковою територією, частиною скверу, а також на ній знаходиться стратегічний технологічний об’єкт – споруди пересадочного вузла Київського метрополітену “Хрещатик”-“Майдан Незалежності”, де будь-яке будівництво загрожувало б техногенною катастрофою з численними людськими жертвами.
 
З метою захисту інтересів столичної громади прокуратура звернулася до суду з позовом про витребування земельних ділянок з незаконного користування.
 
Як повідомлялось раніше, постановою Північного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення господарського суду міста Києва від 08.10.2018, яким задоволено позов Київської місцевої прокуратури №6 в інтересах держави про повернення земельних ділянок по вул. Архітектора Городецького вартістю понад 37 млн.грн.
 
Земельну ділянку передано представнику Київської міської ради, а право власності зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за територіальною громадою м.Києва.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2970