25.06.2019

У Києві викрито групу продавців нелегальної зброї

   

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 працівниками Шевченківського Управління поліції спільно з співробітниками Служби безпеки України викрито та блоковано  групу осіб, які налагодили механізм незаконного виготовлення і збуту в Україні вогнепальної зброї та боєприпасів.
 
Слідством встановлено, що зловмисники ввозили контрабандою з країн Європи деталі до вогнепальної зброї через пункти пропуску однієї з західних областей України. Потім у спеціально облаштованих майстернях з деталей виготовлялася бойова зброя, яка у подальшому збувалася за ціною від 2500 до 3000 доларів США за одиницю зброї. Готовий товар зловмисники збували  через власні зв’язки у колах легальних покупців зброї.
 
У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів провадження у м. Києві та області правоохоронці вилучили пістолет-кулемет, одинадцять пістолетів марок Glock, GZ, Walther, Heckler&Koch, понад тисячу набоїв, а також комплекти деталей для виготовлення пістолетів.
 
На даний час зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю та її збут).
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.
 
Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3053