26.06.2019

Викрито схему ухиляння від податків, та вилучено 50 мільйонів гривень від реалізації тютюнових виробів за фіктивними документами (ФОТО)

    

Прокуратурою міста Києва спільно з слідчими фіскальної служби задокументовано факт ухиляння службовими особами підприємства від сплати податків під час реалізації підакцизних товарів – тютюнових виробів за готівкові кошти на території Харківської області.
 
Так, у ході проведення слідчих дій та негласних заходів стосовно групи жителів міста Києва, які контролювали діяльність окремих підприємств із ознаками фіктивності, встановлено факти використання реквізитів підприємств для виготовлення фінансово-господарських документів з придбання великих партій тютюнових виробів у одного із Харківських підприємств.
 
Хоча насправді Харківське підприємство здійснювало реалізацію тютюнових виробів іншим покупцям за готівкові кошти без обліку цих господарських операцій у податковій звітності, занижуючи тим самим реальний обсяг отриманого доходу. 
 
Під час проведення обшуку за місцем здійснення Харківським підприємством своєї діяльності слідчими ДФС виявлено та вилучено готівкових коштів на суму майже 50 млн. грн., в той час як вказаним підприємством задекларовано у звітності валовий дохід лише на 937,6 тис. грн. у 2018 році та 228 тис. грн. за перший квартал 2019 року.
 
Також у ході обшуку вилучено тютюнових виробів орієнтовно на суму 13 млн. грн.
 
При цьому, службові особи товариства не надали будь-якого документального походження зазначеної суми готівкових коштів та тютюнових виробів.
На даний час слідство в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3023