27.06.2019

Приміщення вартістю понад 6 мільйонів гривень, що на Нивках, повернуто місцевій громаді

     

Київська місцева прокуратура №10 через суд домоглася повернення у комунальну власність нежитлових приміщень вартістю 6,3 млн. гривень, що розташовані на вул. Невській у Шевченківському районі м. Києва.
 
Встановлено, що у 2015 році, відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації від ДП «Антонов» до комунальної власності територіальної громади міста Києва передано будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями.
 
Проте в ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом шахрайства, з’ясувалося, що вказані приміщення на підставі підроблених документів вибули з комунальної власності на користь фізичної особи.
 
Зважаючи на це, місцева прокуратура звернулась з позовом до Шевченківського районного суду міста Києва про повернення до комунальної власності вказаних приміщень.
 
Суд погодився з доводами прокурора, що майно вибуло з власності територіальної громади в обхід встановленої законодавством приватизаційної процедури, та своїм рішенням задовольнив в повному обсязі позовні вимоги місцевої прокуратури.
 
Крім того, обвинувальний акт відносно осіб, які вчинили цей злочин, направлено до суду для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3357