27.06.2019

Колишньому головному бухгалтеру ДП «Укрвакцина» оголошено підозру у пособництві в розкраданні коштів державного підприємства

    

Під процесуальним керівництвом столичної прокуратури слідчими ДФС у місті Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами розтрати, привласнення та заволодіння майном у великих та особливо великих розмірах керівництвом державного підприємства «Укрвакцина» МОЗ України.
 
Нагадаємо, що у жовтні минулого року прокуратурою міста скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора ДП «Укрвакцина», який упродовж 2012-2013 років, перебуваючи на вказаній посаді, здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад 1.5 млн. гривень, шляхом перерахування їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг із охоронного супроводу вантажів під час перевезення вакцин та інших медпрепаратів на території України.
 
На даний час триває судовий розгляд вказаного провадження.
 
Водночас на цьому слідство не завершилось та у подальшому завдяки принциповій позиції прокуратури міста встановлено ще один корупційний злочин, в якому обґрунтовано підозрюється колишній головний бухгалтер                  ДП «Укрвакцина». Посадовець, зловживаючи службовим становищем, сприяла вищевказаному керівнику держпідприємства у заволодінні коштами шляхом безпідставного нарахування та виплати йому упродовж 2016-2017 років надбавок, премій та завищеного посадового окладу на загальну суму 245 тисяч гривень.
 
Станом на теперішній час колишньому головному бухгалтеру ДП «Укрвакцина» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України (пособництво у заволодінні коштами держпідприємства у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем).
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади.
 
Зазначимо, що прокуратура міста Києва у взаємодії із слідчими та оперативними підрозділами столичної ДФС надає належну правову оцінку кожному факту корупційного діяння, у тому числі у сфері охорони здоров’я.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3450