05.07.2019

Прокуратура домоглася реального повернення у державну власність приміщення по вул. І. Гонти вартістю 117 мільйонів гривень

    

За позовом столичної прокуратури поновлено порушене право власності держави на групу приміщень нежитлового будинку площею понад 4 тис. кв.м. та вартістю майже 117 млн. грн. по вул. Івана Гонти.
 
У червні минулого року було встановлено факт незаконного відчуження з власності держави зазначеної групи приміщень, які  були закріплені на праві господарського відання за ДП «Київкомунекологія».
 
Незважаючи на встановлену законодавством заборону на відчуження вказаного майна, право власності на нього у березні 2017 року зареєстровано за приватним підприємством на підставі договору купівлі-продажу від 10.11.2003, який суперечить вимогам законодавства.
 
Крім того, з’ясовано, що жодний уповноважений державний орган згоду на відчуження групи нежитлових приміщень не надавав, аукціон з продажу цього майна ніколи не проводився, а договір купівлі-продажу від 10.11.2003 на товарній біржі не реєструвався.
 
У зв’язку з цим, столична прокуратура звернулась до господарського суду м.Києва з позовом в інтересах держави в особі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Фонду державного майна України та РВ ФДМУ по м.Києву до приватного підприємства про визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та скасування державної реєстрації.
 
Рішенням господарського суду м.Києва від 09.10.2018, залишеним без змін 28.03.2019 Північним апеляційним господарським судом, позов прокурора задоволено повністю.
 
На виконання вказаного судового рішення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 21.06.2019 внесено запис про скасування реєстрації права власності на спірні приміщення за підприємством.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3981