08.07.2019

Прокуратура у суді вимагає повернути у державну власність земельну ділянку на Солом’янці, вартістю понад 34 млн. грн

    

Київська місцева прокуратура № 7 у судовому порядку вимагає поновити права держави на земельну ділянку по вул. Новопольова, вартістю понад 34 млн. грн.
 
В рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що земельна ділянка площею 0,9223 га, перебуває у державній власності та закріплена на праві постійного користування за Державним університетом інфраструктури та технологій. Рішення про її відчуження Київською міською державною адміністрацією, як розпорядником землі державної власності, не приймались.
 
Разом з цим, на підставі підробленого свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів та на підставі ухвали одного з районних судів Херсонської області земельна ділянка вибула із власності держави на користь фізичних осіб.
 
Захищаючи інтереси держави, місцева прокуратура звернулась до Солом’янського районного суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської державної адміністрації, Міністерства освіті і науки України та Державного університету інфраструктури та технологій про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на вказану земельну ділянку.
 
Крім того, тривають активні слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом шахрайського заволодіння державною власністю з метою притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3096