09.07.2019

Затримали афериста, який перебував у розшуку за аферу з продажу елітних авто

     

За клопотанням Київської місцевої прокуратури №9 Солом’янським районним судом столиці взято під варту чоловіка, який перебував у розшуку за вчинення шахрайства у особливо великих розмірах.
 
Так, у період з 2015 по 2017 зловмисник під приводом здійснення підприємницької діяльності пропонував громадянам послуги  щодо купівлі-продажу елітних автомобілів, однак своїх зобов’язань не виконував, натомість, зловживаючи довірою, заволодів грошовими коштами на суму 15 млн грн.
 
Крім того, продовжуючи вчиняти кримінальні правопорушення, був викритий правоохоронцями на  збуті наркотичного засобу кокаїн.
 
Підозрюваний, усвідомлюючи настання негативних для себе наслідків, в період з березня 2019 по липень 2019 року переховувався від слідства, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.
 
Вжитими оперативно-розшуковими заходами правоохоронці встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його на території Закарпатської області.
 
За результатами судового розгляду слідчим суддею підтримано клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №9 про застосування відносно затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі завданих збитків у сумі понад 15 млн. грн.
 
На даний час досудове розслідування триває. Встановлюються інші потерпілі від злочинних дій підозрюваного. За попередніми даними, сума завданих його діями збитків може сягнути 2 мільйонів доларів США.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3651