10.07.2019

Телефонний шахрай, який ошукав людей на 50 тисяч доларів США, постане перед судом

    

Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця столиці, який разом з групою осіб  шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами потерпілих в особливо великих розмірах.
 
Так, упродовж 2019 року зловмисники, зухвало маніпулюючи довірою літніх людей, телефонували їм та, представляючись працівниками лікувальних закладів, повідомляли, що їх близькі родичі потрапили у реанімацію, у зв’язку з чим на лікування негайно потрібні кошти.
 
За такою схемою злочинцям вдалося ошукати 8 потерпілих та заволодіти грошовими коштами на суму близько 50 тисяч доларів США.
 
За результатами розслідування обвинувальний акт відносно одного з учасників шахрайської схеми вже скеровано до суду. Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 КК України. Відповідно до санкції статті, за скоєне йому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.
 
Одному з потерпілих в межах провадження повернуто кошти у сумі 200 тис. гривень.
 
Матеріали відносно спільників обвинуваченого, які, як з’ясувалося,  відбувають покарання у місцях позбавлення волі, виділені в окреме провадження, слідство у якому триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3319