11.07.2019

Розбійнику, який у під’їзді будинку напав на пенсіонерку, загрожує до 10 років позбавлення волі

     

Київською місцевою прокуратурою № 5 скеровано до суду обвинувальний акт щодо 41-річного харків’янина, який напав на пенсіонерку з метою заволодіння її майном.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що в квітні 2019 року зловмисник підстеріг 74-річну жінку в під’їзді будинку на Оболоні, у якому вона проживає, та вчинив напад.
 
Розбійник штовхнув жінку на підлогу та почав наносити удари ногами, чим спричинив потерпілій тілесні ушкодження. Подолавши опір потерпілої та погрожуючи їй розправою, зловмисник відібрав сумку з грошовими коштами та  мобільним телефоном.
 
Зловмисника затримали на місці небайдужі сусіди та передали працівникам поліції.
 
Затриманим виявився уродженець м. Харкова, який лише в березні цього року вийшов із місць позбавлення волі за вчинення аналогічного злочину.
 
За результатами досудового розслідування місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно розбійника за ч.2 ст.187 КК України (розбій вчинений особою, яка раніше вчиняла розбій).
 
За вчинення кримінального правопорушення зловмиснику загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3313