12.07.2019

Прокуратурою викрито схему з розкрадання майже 2,4 млн грн, виділених на ремонт доріг у Вишгородському районі Київщини

    

За результатами спільної співпраці Київської місцевої прокуратури №1, Голосіївського УП ГУНП в м.Києві та ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м.Києві та Київській області повідомлено про підозру директору одного із товариств за фактом сприяння у привласненні представникам сільських рад бюджетних коштів, виділених для проведення капітального ремонту доріг у Вишгородському районі Київської області.
 
У ході слідства встановлено, що упродовж 2017-2018 років службові особи селищ Хотянівка, Новосілки та Нові Петрівці у Вишгородському районі Київської області підписали акти приймання виконаних будівельних робіт з директором підрядної організації, що займається ремонтними роботами асфальтних доріг, та перерахували на рахунки товариства  понад  20 млн грн.
 
Правоохоронцями встановлено, що роботи проведено неповно та неякісно, а їх обсяг не відповідає відомостям, зазначеним у документах. Різниця становить понад 2,4 млн. гривень.
 
В ході проведення обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність посадовців.
 
Наразі директору підрядної організації повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч.5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
 
Досудове розслідування триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3374