18.07.2019

Колишнього поліцейського засуджено до 3 років позбавлення волі за незаконне зберігання зброї

    

Вироком Дніпровського районного суду міста Києва засуджено колишнього працівника Головного управління Національної поліції в Київській області за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.
 
У лютому 2018 року правоохоронці затримали обвинуваченого на вулиці з пакетом, у якому знаходилось 5 ручних гранат РГД-5.
 
У подальшому, під час проведення обшуку за місцем проживання затриманого вилучили пристрій для відстрілу гумовими кулями, який мав ознаки саморобної модифікації, 30 набоїв калібру 7,62 мм та 16 набоїв калібру 9 мм.
 
В ході судового засідання обвинувачений свою вину у вчиненні злочину не визнав. Також, з метою ухилення від передбаченого законом покарання, стороною захисту залучались свідки, які мали підтвердити його невинуватість у вчиненні злочину.
 
Водночас, за принципової позиції прокурорів прокуратури міста Києва, судом надано критичну оцінку доводам сторони захисту, обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та засуджено до реального покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3354