19.07.2019

Столичною прокуратурою повідомлено про підозру фальшивомонетнику, який збув підробленої валюти на суму понад 210 тисяч гривень

    

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру 31-річному громадянину Російської Федерації  у зберіганні та збуті підробленої іноземної валюти.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що фальшивомонетник з метою збуту підробленої валюти розмістив оголошення на веб-сайті https://miniaylo.finance.ua.
 
На таке оголошення відгукнувся потерпілий, який мав бажання обміняти валюту за привабливим курсом. Зустріч відбулася ввечері 16 липня цього року у салоні автомобіля «Nissan TIIDA», де зловмиснику вдалося ошукати потерпілого, збувши йому підроблені 600 Євро в обмін на 17400 гривень.
 
Невдовзі зловмисник був затриманий працівниками поліції. У нього також вилучили підроблену іноземну валюту, а саме купюри номіналом по 200 Євро у кількості 20 шт.
 
Окрім вказаного випадку слідством встановлено ще 3 злочинних епізоди збуту зловмисником підробленої валюти, в ході яких потерпілим завдано шкоду на суму 199 тисяч гривень.
 
На даний час фальшивомонетнику повідомлено про підозру за ч.ч. 1, 2 ст.199 КК України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави в 115 тисяч гривень.
 
Санкція статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3487