19.07.2019

Керівнику комунального підприємства та підряднику оголошено підозри у розкраданні коштів, виділених на ремонт столичних доріг - Прокуратура

      

У п’ятницю, 19 липня 2019 року , за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 9 керівникам столичного комунального підприємства та фірми-підрядника оголошено підозри у розкраданні коштів, виділених на ремонт доріг на території Солом’янського району столиці.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник Комунального підприємства "Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району" м. Києва, вступивши у злочинну змову з директором приватного товариства, уклав з його фірмою ряд договорів щодо надання послуг з поточного (дрібного) ремонту асфальтобетонного покриття по ряду об’єктів Солом’янського району.   
 
У той же день між керівником КП та директором товариства були підписані акти прийому-передачі виконаних робіт, у які внесені неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних ремонтних робіт. На підставі цих документів на рахунок товариства з міського бюджету було безпідставно перераховано понад 400 тис гривень. 
 
19 липня 2019 року місцевою прокуратурою спільно зі слідчими Солом'янського управління поліції за оперативного супроводження УЗЕ в м. Києві ДЗЕ МВС України на вищевказаних підприємствах були проведені обшуки, за результатами яких директору КП ШЕУ та директору товариства-підрядника  повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України , а саме  у складанні завідомо неправдивих офіційних документів та у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах.
 
На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3205