19.07.2019

Жительці Києва, яка за допомогою судового рішення привласнила 4 об’єкти комунальної та приватної власності на Подолі, повідомлено про підозру

     

Органами столичної прокуратури викрито злочинну схему привласнення нерухомості у м. Києві та оголошено підозру зловмисниці, яка заволоділа 4 об’єктами комунальної та приватної власності.
 
Так, у ході досудового розслідуванням, яке здійснюється за процесуального керівництва Київських місцевих прокуратур №4 та №7,  встановлено, що у 2016 році мешканка столиці отримала рішення Брянківського міського суду Луганської області, яким затверджено мирову угоду та визнано за нею право власності на об’єкти нерухомості, що розташовані на території Подільського району міста Києва.
 
Вказане рішення зловмисниця особисто подала до відповідного державного органу та набула у власність чотири нежитлові приміщення, три з яких належать територіальній громаді міста Києва, а одне перебуває у приватній власності.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що передумовою винесення відповідного судового рішення стали протиправні дії підозрюваної та невстановлених досудовим розслідуванням осіб, що полягали у створенні штучного судового спору та наданні суду недостовірної інформації щодо власника вказаного нерухомого майна.
 
За результатами розслідування особі, яка організувала злочинну схему, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.
 
Наразі, встановлюється фактичне місцезнаходження підозрюваної, а також її причетність до інших фактів заволодіння нерухомим майном на території міста Києва. На незаконно відчужене майно накладено арешт.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3145