24.07.2019

Розбійнику, який перебуваючи у розшуку намагався скоїти вбивство на Оболоні, повідомлено про підозру

    

Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру 42-річному чоловіку за фактом замаху на вбивство.
 
Встановлено, що напередодні зловмисник познайомився із потерпілим, який  запросив його до себе в квартиру на Оболоні. Близько першої години ночі між чоловіками виникла суперечка, в ході якої підозрюваний наніс господарю декілька ударів по голові металевою пательнею та близько восьми ударів ножем в різні частини тіла. Після цього зловмисник забрав з квартири два мобільних телефона та зник у невідомому напрямку.
 
Внаслідок протиправних дій злочинця потерпілий із множинними тілесними ушкодженнями у вигляді колото-різаних ран грудної клітини та  черевної порожнини, а також пораненнями життєво важливих органів – серця та  печінки, був доставлений до лікарні.
 
Завдяки швидкому реагуванню та злагодженим діям правоохоронців, зловмисника було затримано. Ним виявився чоловік, засуджений у 2018 році за розбійницький напад. З лютого 2019 року він перебував у розшуку.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.6 ч.2 ст.115 КК України (замах на вбивство, вичинений з корисливих мотивів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
 
Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. Досудове слідство у кримінальному провадженні триває. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3030