29.07.2019

Молодику, який поширював нацистську символіку у торгівельному центрі, повідомлено про підозру

     

Київською місцевою прокуратурою №5 спільно з Департаментом захисту національної державності Служби безпеки України викрито молодика, який поширював символіку  націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму в одному із торгових центрів на столичній Оболоні.
 
Інцидент стався 16 лютого 2019 року у торгівельному центрі, розташованому на проспекті С. Бандери.
 
17-річний хлопець, перебуваючи у приміщенні центру, за допомогою програмного забезпечення «TeamViewer» здійснив зі свого мобільного телефону доступ до системи комп’ютера, з якого здійснювалася трансляція реклами на LED. Пароль до системи був відображений на моніторі в результаті збою в роботі комп’ютера. Молодик скористався цією технічною несправністю та завантажив у систему фото із зображенням нацистської свастики. Вказане зображення протягом певного часу демонструвалося відвідувачам через монітор, розташований на першому поверсі центру, допоки працівники охорони не відімкнули живлення системи комп’ютера.
 
За результатами розслідування неповнолітньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України, тобто у поширенні, а також публічному використанні символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.
 
На даний час досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3995