30.07.2019

За сприяння столичної прокуратури до державного бюджету відшкодовано понад 4 млн грн несплачених податків

     

Прокуратурою м. Києва спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в великих розмірах службовою особою одного зі столичних підприємств та забезпечено відшкодування до державного бюджету завданих збитків у розмірі понад 4 мільйона гривень.
 
Встановлено, що заступником директора місцевої філії приватного підприємства упродовж з 2017 по 2019 роки під час користування цим підрозділом земельною ділянкою у Солом’янському районі , в порушення вимог Податкового кодексу України, умисно та всупереч своїм службовим обов’язкам, вчинено протиправні дії спрямовані на ухилення від сплати земельного податку в розмірі 4 273 572 грн.
 
За зазначеним фактом заступнику директора філії повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 212 ККУ, тобто в ухиленні від сплати податків у великих розмірах.
 
За результатами слідства у зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків, до суду скеровано клопотання про звільнення заступника директора філії підприємства від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст.212 Кримінального кодексу України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3362