05.08.2019

Зловмисники, які вкрали у столичної громади земельну ділянку вартістю 10 млн грн, постали перед судом

    

Органами столичної прокуратури постійно вживаються заходи, спрямовані на захист прав та інтересів територіальної громади міста Києва, зокрема у сфері комунальної власності на об’єкти нерухомого майна.
 
Так, Київською місцевою прокуратурою №10 направлено до суду обвинувальні акти відносно двох мешканців міста Києва, які наприкінці 2017 року, використовуючи підроблені документи, заволоділи земельною ділянкою, яка відноситься до комунальної власності, площею 0,7 га та вартістю понад 10 млн. грн.
 
Встановлено, що вказані особи підробили державний акт на право власності на земельну ділянку по вул. Проектній 1 та у подальшому подали вказаний документ до органів реєстрації права власності.
 
Надалі один з фігурантів передав вказаний державний акт позичальнику в якості забезпечення виконання фінансових зобов’язань.
 
На даний час обвинувальні акти відносно шахраїв за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Крім того, вирішується питання щодо повернення земельної ділянки столичній громаді заходами представницького характеру. На незаконно відчужене майно накладено арешт.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2980