21.08.2019

У Києві викрили шахрая, який незаконно заволодів приміщенням на вул. Січових Стрільців вартістю понад 900 тис. грн

     

Київською місцевою прокуратурою №10 скеровано до Шевченківського районного суду обвинувальний акт щодо мешканця столиці, який разом з іншими невстановленими особами у шахрайській спосіб заволодів нежитловим приміщенням на вул. Січових Стрільців у м. Києві, яке на праві власності належить територіальній громаді міста Києва та перебуває у господарському віданні КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району міста Києва».
 
Так, у 2016 році невстановленими особами було виготовлено підроблене рішення Шевченківського районного суду міста Києва, датованого 2007 роком, згідно з яким власником нежитлового приміщення було визнано підозрюваного.
 
Надалі вказане рішення суду разом з іншими підробленими документами зловмисник передав приватному нотаріусу, який, будучи введеним в оману щодо справжності наданих документів, зареєстрував за ним право власності на нежитлове приміщення. Після цього, з метою подальшого продажу нежитлового приміщення добросовісним набувачам шахрай видав доручення інші особі.
 
За наслідком досудового розслідування чоловіку пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочинів передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України. За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
На даний час місцевою прокуратурою готується цивільний позов щодо витребування вказаного комунального майна з незаконного володіння.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3246