27.08.2019

Столична прокуратура оголосила підозру шахраям, які незаконно відчужили садибу Міллера з комунальної власності

    

Прокуратурою міста Києва спільно з СУ ГУ НП в м. Києва та УЗЕ ДЗЕ НП України у ході досудового слідства викрито 3 осіб, які шахрайським шляхом заволоділи об’єктом комунальної власності на вул. Гоголівській у Києві вартістю понад 9 млн грн. 
 
Як установлено слідством, вказані особи шляхом використання завідомо підроблених документів оформили на підконтрольну фірму будівлю в історичному центрі міста, так звану садибу Міллера, збудовану в кінці 19 ст.
 
Кілька років тому будівля була визнана  непридатною  для проживання, після чого місцевою владою проведено відселення мешканців за бюджетні кошти,  а сам об’єкт передано в управління комунального підприємства «Спецжитлофонд». 
 
Незаконне оформлення права власності на нерухомий об’єкт надало право шахраям на оформлення земельної ділянки, на якій він розташований. При цьому вартість землі значно перевищує вартість самої будівлі.
 
У вівторок, 27 серпня 2019 року, за результатами розслідування трьом зловмисникам оголошено підозру за ч. 4 ст.190 КК України.
 
Крім того, за клопотанням прокуратури міста Києва, поданого в інтересах комунального підприємства «Спецжитлофонд», на будинок накладено арешт із забороною вчинення будь-яких дій. Слідство у кримінальному провадженні триває.  
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3332