30.08.2019

Керівники комунального підприємства підозрюються у розтраті понад 1,2 млн. гривень, виділених на ремонт школи

    

Київською місцевою прокуратурою № 1 спільно з Голосіївським УП ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ в м. Києві та Київській області повідомлено про підозру колишньому та діючому керівникам одного із комунальних підприємств та їх пособнику у розтраті понад 1,2 млн гривень бюджетних коштів.
 
Встановлено, що у червні 2018 року, комунальним підприємством було укладено договір з товариством підрядником, щодо капітального ремонту фасаду навчально-виховного закладу у Голосіївському районі столиці. На виконання зазначених робіт, підозрювані перевели на рахунок підрядника 6 мільйонів гривень, виділених з місцевого бюджету.
 
Однак, в ході перевірки, правоохоронцями встановлено, що вартість та обсяг виконання робіт значно різняться в тому, що зазначено у документах і фактично виконано. Різниця становить понад 1, 2 млн  гривень.
 
В ході проведених обшуків за місцем роботи і мешкання фігурантів вилучено печатки суб’єктів господарювання, тендерну документацію, договори та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність правопорушників.
 
Наразі за даним фактом повідомлено про підозру екс – керівникові комунального підприємства за ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366  КК України.
 
Діючому керівникові комунального підприємства за ч. 5 ст. 191,  ч. 2 ст. 366  КК України.
 
Директору підрядної організації за  ч. 5 ст. 27 ч. 4, 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років.
 
Досудове розслідування триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших посадових осіб комунального підприємства.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3236