30.08.2019

Завершено досудове розслідування щодо групи «клофелінщиків», які займалися отруєнням людей з метою пограбування

      

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №7 працівниками Подільського УП завершено досудове розслідування щодо трьох чоловіків, які, зорганізувавшись в злочинну групу, вчиняли розбійні напади на громадян з використанням сильнодіючих лікарських препаратів.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що вказані чоловіки пересувались містом на автомобілі із "шашкою" таксі та підшуковували у громадських місцях, біля нічних розважальних закладів та ресторанів громадян, що перебували у стані алкогольного сп’яніння.
 
В подальшому зловмисники знайомилися з потерпілими та в ході спілкування з останніми непомітно для них підсипали до напою сильнодіючий лікарських препарат, який призводить до втрати свідомості. Коли потерпілі внаслідок дії лікарського препарату втрачали свідомість, злочинці забирали в них мобільні телефони, прикраси, грошові кошти та інші цінні речі, та у випадку, якщо це було можливе – направлялися до них додому, звідки також викрадали цінні речі.
 
Згідно з матеріалами провадження, зловмисники причетні до вчинення 21 епізоду розбійних нападів. Їх затримано 08.03.2019 безпосередньо після вчинення чергового злочину та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
 
На даний час матеріали кримінального провадження надані для ознайомлення стороні захисту. На період ознайомлення з матеріалами запобіжний захід всім підозрюваним залишено без змін.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3293