04.09.2019

Колишнім керівникам кредитного комітету оголошено підозру у заволодінні 54 млн. гривень та участі в організованій злочинній групі

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва працівниками УЗЕ у місті Києві ДЗЕ НП України спільно зі слідчими СУ ГУНП у місті Києві викрито колишніх  керівників кредитного комітету фінансової установи, які діючи  у складі організованої злочинної групи заволоділи грошовими коштами у сумі понад 54 млн. грн.
 
Установлено, що упродовж 2017 року колишній голова кредитного комітету разом із заступником, посаду якого на той час обіймав його син, та ще однією особою підшукали 11 громадян, на ім’я яких під заставу неіснуючих елітних транспортних засобів надали грошові кошти кредитного комітету у вигляді позик. Вказані кредитні кошти фігуранти привласнили, а фіктивним позичальникам виплатили разову грошову винагороду в сумі від 200 до 500 доларів США.
 
Крім того, увівши в оману 6 громадян, зловмисники запропонували останнім виплатити готівкою отримані за договорами позики кошти, без відсотків, нібито для остаточного погашення заборгованостей. Однак отримані від позичальників кошти зловмисники до каси  не внесли, а розпорядились ними на свій розсуд.
 
Загалом правопорушниками привласнено грошові кошти кредитної установи на загальну суму понад 54 млн. грн.
 
У ході досудового розслідування проведено ряд обшуків за місцем проживання фігурантів, за результатами яких вилучено документи, що підтверджують злочинну діяльність, та накладено арешт на майно на суму понад 10 млн. гривень.
 
Членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів,  передбачених ч. 3 ст. 28, ч. ч. 3, 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Один з учасників групи наразі перебуває в державному розшуку, вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження.
 
Досудове слідство триває.
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 3190