06.09.2019

Заступнику керівника комунального підприємства та підряднику оголошено підозру у розкраданні коштів при ремонті парку «Партизанська Слава»

     

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №2 слідчими Дарницького управління поліції за оперативного супроводження ГУ КЗЕ СБУ викрито злочинну схему з розкрадання бюджетних коштів, виділених на благоустрій парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі.
 
Так, за результатами проведеного досудового розслідування повідомлено про підозру заступнику керівника Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» та директору підрядної організації, якими у змові, у грудні 2018 року, підписано акти приймання виконаних робіт з капітального ремонту благоустрою парку «Партизанська Слава».
 
Загальна сума договору склала 44 млн гривень. Однак, як встановили експерти, роботи на понад 9 млн грн підрядником не виконані. Зокрема, не облаштовано фонтан, паркові лави, дитячий майданчик та інше облаштування парку.
 
Дії посадовців кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.
 
Крім того, в межах слідства перевіряється причетність інших посадових осіб до вчинення даного кримінального правопорушення.
 
Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 
 
 
Прес-служба прокуратури Києва
 

кількість переглядів: 3596