09.09.2019

Правоохоронці встановили зловмисника, який «замінував» Київський залізничний вокзал

      

Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру 29-річному громадянину Російської Федерації, який надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на залізничному вокзалі міста Києва.
 
Слідством встановлено, що 29.08.2019 чоловік зателефонував на телефон спецлінії «102» та повідомив оператора, про те, що у камерах схову на першому та другому поверхах вокзального комплексу ст. Київ-Пасажирський та у залах очікування знаходяться вибухові пристрої.
 
Правоохоронці та піротехніки, які виїжджали місце події, жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.
 
Проведеними слідчими діями «мінера» вдалося встановити.
 
На даний час правопорушнику повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років.
 
Загалом з початку року у кримінальних провадженнях за фактами неправдивого повідомлення про підготовку вибуху оголошено 19 підозр. 17 кримінальних проваджень скеровано до суду, з яких 13 - з обвинувальними актами, 3 – з клопотаннями про застосування примусових заходів медичного характеру, 1 – з клопотанням про примусові заходи виховного характеру (щодо неповнолітнього).
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 4211