11.09.2019

У Києві судитимуть ексбухгалтера національного університету, яка 7 років отримувала зарплату неіснуючого працівника

        

Київської місцевою прокуратурою № 10 міста Києва направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього бухгалтера Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.
 
Як встановлено досудовим розслідуванням, у 2012 році з метою заволодіння грошовими коштами, виділеними державою на зарплату працівникам закладу,  підозрювана вигадала неіснуючу особу, відомості про яку внесла до програмного забезпечення для автоматизованого розрахунку заробітної плати. Надалі упродовж 2012-2019 років бухгалтер отримувала у касі університету заробітну платню замість вигаданої особи, спричинивши державі  збитки на суму майже 800 тис. грн.
 
Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 1, ч. 2 ст. 190, ч. 2, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману. Санкція статей передбачає до трьох років позбавлення волі.
 
Зазначимо, що у ході досудового слідства підозрюваною, яка наразі звільнена з посади,  до державного бюджету відшкодовано майже 500 тисяч гривень.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3126