11.09.2019

Таксисту, який вчинив розбійний напад на громадянина Туреччини, повідомлено про підозру

    

Київською місцевою прокуратурою № 9 повідомлено про підозру водію таксі, який, погрожуючи ножем, здійснив напад на громадянина Туреччини та заволодів його майном.
 
09.09.2019 приблизно о 20 годині громадянин Туреччини, приїхавши до України в туристичних цілях, викликав таксі та попросив водія провезти його столицею.
 
32-річний водій, мешканець м. Києва, неодноразово судимий за корисливі злочини, побачивши грошові кошти в руках клієнта, зупинив автомобіль біля одного з будинків у Солом'янському районі, та під погрозою ножа заволодів грошовими коштами  клієнта у сумі 5 тис гривень. Після чого викинув останнього з автомобіля та поїхав в невідомому напрямку. 
 
За результатами оперативно-розшукових заходів автомобіль, у якому знаходився підозрюваний, невдовзі був зупинений правоохоронцями. У нападника вилучили грошові кошти потерпілого та ніж.
 
Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 187 КК України (вчинення розбою, тобто нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства). До суду подано клопотання про обрання нападнику запобіжного заходу у вигляді тримання під варто. За вчинене йому загрожує до 7 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 3015