17.09.2019

П’ятьом молодикам, які вчинили серію розбійних нападів на Лівому березі столиці, оголошено підозри та обрано запобіжні заходи

   

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 повідомлено про підозру п’ятьом особам у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 187 КК України, а саме у вчиненні групою осіб розбійних нападів, що відбулися вночі 13.09.2019 у приміщеннях розважальних закладів, що знаходяться на території Дніпровського району м. Києва.
 
Встановлено, що група чоловіків, закривши свої обличчя масками та шарфами, вночі ввірвались до розважального закладу, що розташований по проспекту Тичини в м. Києві, та, демонструючи відвідувачам та персоналу предмет, схожий на пістолет та залізну биту, розтрощили залізну решітку касової зони, де знаходився касир, та забрали звідти грошові кошти у розмірі 4000 грн.
 
З місця вчинення злочину зловмисники зникли на автомобілі, на якому і прибули до вказаного місця.
 
Тієї ж ночі група розбійників направилась до іншого розважального закладу по Русанівському бульвару та здійснила аналогічний розбійний напад, заволодівши грошовими коштами у розмірі близько 7000 грн. 
 
За результатами оперативно-розшукових заходів патрульними поліції зупинено автомобіль, на якому пересувались злочинці.
 
Виявилось, що гроші, які здобули злочинці під час розбійних нападів, поділено між ними порівну, під час затримання у них вилучили маски, шарфи, залізну биту та предмет, схожий на пістолет.
 
Наразі за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, всім п’ятьом підозрюваним слідчим суддею обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без обрання альтернативного запобіжного заходу, оскільки вчинені злочини поєднані із погрозою насильства, що є небезпечним для життя та здоров’я потерпілих осіб.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3021