18.09.2019

Місцевою прокуратурою на користь солом’янської громади повернуто земельну ділянку на Батиєвій горі

     

За сприяння Київської місцевої прокуратури №9 на користь територіальної громади міста Києва  витребувано з незаконного володіння земельну ділянку площею 0,1 га та вартістю майже 2,5 млн. гривень, поблизу Батиєвої гори.
 
Вказана земельна ділянка розташована по вул. Провідницькій у Солом’янському районі столиці та належить на праві комунальної власності територіальній громаді міста Києва.
 
Київська міська рада рішення про передачу вказаної земельної ділянки будь-яким особам не приймала. Документи, що посвідчують право власності чи користування  земельною ділянкою не видавались та не реєструвались.
 
Проте з’ясувалося, що  право власності на вказану земельну ділянку за приватною особою зареєстровано на підставі неіснуючого державного акту на право власності на земельну ділянку.
 
Враховуючи викладене, місцева прокуратура заявила позов про витребування земельної ділянки з незаконного володіння, який судом задоволено.
 
Крім того, за вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 358 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснює Київська місцева прокуратура №9.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2933