20.09.2019

Столична прокуратура поновила право територіальної громади на 7 гектарів землі у Києві вартістю 110 мільйонів гривень

      

За втручання столичної прокуратури реально поновлено право територіальної громади міста Києва на земельну ділянку площею понад 7 га та вартістю майже 110 млн. грн.
 
Встановлено, що земельна ділянка по вул. Радистів перебуває у комунальній власності, рішення про її відчуження Київською міською радою не приймалось.
 
Разом із цим, на підставі підробленого державного акту на землю та внаслідок укладення договору купівлі-продажу земельна ділянка вибула із власності територіальної громади на користь двох комерційних структур.
 
У зв’язку з цим, прокуратура міста Києва звернулася до господарського суду міста Києва з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на спірну земельну ділянку.
 
Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора та рішенням від 02.07.2019 вказаний позов задовольнив повністю.
 
На даний час рішення суду набрало законної сили - до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено записи про скасування незаконного права власності вказаних товариств на земельну ділянку.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3289