23.09.2019

Припинено діяльність конвертаційного центру з обігом у понад 1 мільярд гривень (ФОТО)

     

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно зі слідчими  управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ КЗЕ СБ України припинено діяльність конвертаційного центру, спрямованого на обготівкування бюджетних грошових коштів.
 
Слідством встановлено, що транзитно-конвертаційна група підприємств упродовж 2017-2019 років діяла на території міста Києва та здійснювала діяльність із загальним обсягом понад 1 мільярд гривень на рік .
 
Конвертаційний центр забезпечував проведення фінансових операцій залучаючи товариства з окремими ознаками фіктивності для переведення бюджетних грошових коштів у готівку без фактичного надання послуг та шляхом реалізації товарів за завищеними цінами на користь підприємств державного сектору економіки.
 
За результатами проведених обшуків вилучено: понад 4 мільйона гривень, документи, які відображають проведення безтоварних фінансових операцій та легалізацію коштів, 126 печаток товариств з ознаками фіктивності, які були задіяні у протиправній діяльності.
 
У ході подальшого досудового розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, буде надана правова оцінка діям службових осіб підприємств державного сектору економіки, які розкрадали кошти користуючись послугами транзитно-конвертаційної групи.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2923