23.09.2019

Чоловіку, який видаючи себе за страхового агента продавав підроблені поліси автоцивілки, повідомлено про підозру

     

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП в місті Києві викрито чоловіка, який вводячи в оману громадян, заволодів їх коштами під приводом продажу підроблених полісів автоцивілки.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з другої половини 2018 року до початку 2019 року, зловмисник розміщував у мережі Інтернет оголошення про продаж страхових полісів обов`язкового страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів.
 
Після того, як потерпілий телефонував на зазначений у оголошені номер, вони домовлялися про зустріч, під час якої підозрюваний видавав себе за працівника однієї з відомих страхових компаній.
 
Не маючи жодних повноважень, шахрай власноручно заповнював бланки страхових компаній під виглядом справжніх полісів страхування та продавав їх потерпілим, за що отримував грошові кошти. В середньому ціна одного поліса становила 800 гривень.
 
За результатами слідчих дій виявлено оригінали та копії підроблених документів, встановлено потерпілих та свідків.
 
Загалом від дій шахрая потерпіло понад 20 громадян.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.190 КК України (шахрайство), та ст.358 КК України  (підроблення офіційних документів).
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3124