25.09.2019

Ювенальні прокурори Київської місцевої прокуратури №5 провели лекцію серед школярів в рамках всеукраїнського проекту «Стоп булінг»

      

Ювенальними прокурорами Київської місцевої прокуратури №5 в рамках всеукраїнського проекту «Стоп булінг», 23.09.2019 в 7-А класі спеціалізованої школи № 214 м. Києва проведено профілактичну лекцію протидії булінгу в школі, щоб у такий спосіб привернути увагу суспільства в цілому та у шкільному середовищі безпосередньо до проблеми цькування дітей у шкільному середовищі та подолання такої проблеми.
 
Ювенальні прокурори поставили перед собою мету сформувати у всіх учасників освітянського процесу нетерпимість до проявів агресії, розвинути співчутливе ставлення до жертв насилля та навички надання і отримання допомоги.
 
Наприкінці лекції учні 7 класу зрозуміли для себе, що таке булінг, можуть розмежувати булінг та дружні підражнювання, розробили спільну стратегію подолання булінгу, демонстрували емпатію до жертв насилля, уміння припиняти булінг та звертатися про допомогу, називали джерела допомоги жертвам булінгу.
 
Діти зрозуміли, що незважаючи на їхні різні характери, зовнішність та світогляди – усі вони повинні бути дружніми та толерантними.
 
Також, ювенальними прокурорами роз’яснено адміністративну відповідальність працівників закладу освіти у випадках ігнорування та приховування булінгу.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2997