25.09.2019

Правоохоронцями ліквідовано канал незаконного переправлення громадян Сирії до Європейського союзу

      

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими ГУНП у місті Києва та за оперативного супроводу ДЗНД СБ України викрито канал транзиту вихідців із країн Близького Сходу через державний кордон України до держав Європейського союзу.
 
Встановлено, що група з трьох громадян України надавала послуги транспортного перевезення по території України до митного кордону з ЄС нелегалів, а також забезпечували їх підробленими документами громадян однієї з країн Європейського союзу. Плата за вказані послуги становила близько 3 тис. доларів США з одного.
 
Так, двох виконавців нелегальних перевезень було затримано під час отримання ними від чотирьох громадян Сирії частини оплати за вказані послуги. Організатора перевезень було затримано у Львові.
 
Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб з корисливого мотиву).
 
Також за фактом підроблення офіційних документів розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 КК України (підроблення документів).
 
Наразі подано клопотання, щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.
 
Слідчі дії тривають.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3054