25.09.2019

Посадовців Національного інституту Раку взято під варту

      

Голосіївським райсудом столиці за клопотанням прокуратури взято під варту посадовців Національного Інституту Раку (НІР) МОЗ України, які підозрюються у заволодінні коштами онкохворих громадян.
 
Як повідомлялося раніше, у ході досудового розслідування установлено, що завідувач поліклінічного відділення НІР спільно з лікарем-онкологом організував та створив умови, за яких пацієнти не мали можливості скористатись своїм правом на безоплатну медичну допомогу.
 
На даний час у кримінальному провадженні встановлено 7 потерпілих, з яких медики вимагали винагороду, у тому числі під виглядом благодійної допомоги, чим завдали матеріальних збитків на суму близько 40 000 гривень.
 
Вказаним посадовим особам повідомлено про підозру у кримінальних правопорушеннях передбачених ч. 1 ст. 184 та ч. 3 ст. 191 КК України, а саме за фактами порушення права на безоплатну медичну допомогу та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому повторно.
 
25.09.2019 року, Голосіївський районний суд м. Києва застосував до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 160 тисяч гривень.
 
Прокуратурою міста Києва вирішується питання щодо апеляції на ухвалу суду в частині розміру застави із пропозицією встановлення застави в розмірі 500 тисяч гривень.
 
Крім того, досудовим розслідуванням перевіряються відомості щодо порушень вимог чинного законодавства при проведенні закупівель медичних препаратів службовими особами Національного Інституту Раку та вживаються заходи щодо встановлення інших потерпілих.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3014