26.09.2019

Директор будівництва, на території якого загинув працівник, постане перед судом

     

Київською місцевою прокуратурою №1 спільно з Голосіївським УП ГУНП в м. Києві завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвели до загибелі людини.
 
Подія трапилася у червні 2018 року на будівництві багатофункціонального комплексу по вул. Васильківській у Голосіївському районі столиці. Виконуючи монтажні роботи по влаштуванню системи вентиляції, працівник впав з 12-ти поверхової висоти у вентиляційну шахту, внаслідок чого отримав численні тілесні ушкодження, від яких помер.
 
Встановлено, що директор підрядної організації, яка виконувала зазначені роботи, порушуючи діюче законодавство про охорону праці, не забезпечив проведення з працівниками необхідного інструктажу та протиправно допустив їх до виконання робіт. Як наслідок, працівник, не будучи обізнаним про правила безпеки, загинув.
 
Наразі директору товариства та двом особам, на яких покладено обов’язок забезпечувати правила безпеки під час виконання робіт на даному підприємстві, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).
 
Після ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування обвинувальні акти відносно підозрюваних буде направлено до Голосіївського районного суду для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2861