27.09.2019

За клопотанням столичної прокуратури поліцейських, які вимагали 60 тисяч гривень хабара, обрано запобіжні заходи та їх відсторонено від посад

     

За клопотанням прокуратури міста Києва обрано запобіжні заходи дільничному офіцеру Оболонського управління поліції та оперуповноваженому Солом’янського управління поліції ГУНП у місті Києві, викритим на вимаганні та отримані неправомірної вигоди за не притягнення особи до кримінальної відповідальності.
 
Встановлено, що в Оболонському районі Києва дільничний офіцер поліції затримав 22-річну дівчину за незаконний збут наркотичних речовин. За не притягнення її до кримінальної відповідальності правоохоронець почав вимагати від дівчини 60 тисяч гривень.
 
Того ж дня співробітник Оболонського УП за пособництва іншого правоохоронця, а саме оперуповноваженого Солом’янського управління поліції, отримав від фігурантки частину неправомірної вигоди у сумі 38 тис. гривень, як особисто так і переказом на банківську картку.
 
Обох правоохоронців затримали «на гарячому» після одержання другої частини грошових коштів.
 
Працівникам поліції повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та ч. 3 ст. 369 КК України.
 
На даний час судом задоволені клопотання прокуратури про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення їх від займаних посад.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3205