30.09.2019

Група «клофелінщиків», які займалися отруєнням людей з метою пограбування, постануть перед судом

    

Київською місцевою прокуратурою №7 скеровано до суду обвинувальний акт щодо трьох чоловіків, які зорганізувавшись в злочинну групу, вчиняли розбійні напади на громадян з використанням сильнодіючих лікарських препаратів.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що вказані чоловіки пересувались містом на автомобілі із "шашкою" таксі та підшуковували у громадських місцях, біля нічних розважальних закладів та ресторанів громадян, які перебували у стані алкогольного сп’яніння.
 
Зловмисники знайомилися з потерпілими та в ході спілкування непомітно для них підсипали до напою сильнодіючий лікарський препарат, який призводить до втрати свідомості. Після того, як потерпілі втрачали свідомість, злочинці забирали в них мобільні телефони, прикраси, грошові кошти та інші цінні речі, та за можливості – направлялися до них додому, звідки також викрадали цінні речі.
 
Згідно з матеріалами провадження, зловмисники причетні до вчинення 21 епізоду розбійних нападів. У зв’язку з чим обвинувальний акт за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, вчинений організованою групою) направлено до Подільського районного суду для розгляду по суті.
 
Наразі зловмисникам продовжено строк перебування під вартою. Їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3550