30.09.2019

Посадовця Подільської РДА викрито на одержанні 117 тис. гривень неправомірної вигоди

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження УЗЕ в м. Києві ДЗЕ НП України повідомлено про підозру провідному спеціалісту Управління освіти Подільської РДА в одержанні неправомірної вигоди від підприємця у сумі 117 тис. гривень.
 
Як установлено слідством, чиновник використав своє службове становище з метою отримання неправомірної вигоди від представників суб’єктів підприємницької діяльності за надання антиконкурентних переваг та створення сприятливих умов для перемоги в процедурах закупівель, які проводяться Подільською РДА за державні кошти. Зокрема, йдеться про виконання робіт з капітального ремонту та утеплення фасадів дитячого садка та школи, розташованих на території Подільського району столиці.
 
Згідно досягнутої злочинної домовленості, підприємець повинен був систематично передавати працівнику РДА неправомірну вигоду, розмір якої визначався залежно від суми перерахованих підприємству коштів, обсягу та видів виконаних будівельних робіт. Посадовець у свою чергу контролював безперешкодний переказ бюджетних коштів за укладеними договорами на рахунки приватного підприємства.
 
За результатами розслідування 30.09.2019 посадовцю РДА повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3877