01.10.2019

Столичні правоохоронці встановили зловмисника, який систематично повідомляв про «замінування» Оболонського районного суду м. Києва

    

Київською місцевою прокуратурою №5 міста Києва спільно з СБУ та СВ Оболонського УП ГУ НП в м. Києві розкрито ряд завідомо неправдивих повідомлень про замінування Оболонського районного суду міста Києва.
 
Установлено, що упродовж поточного року до правоохоронних органів надійшло сім неправдивих повідомлень про замінування Оболонського районного суду міста Києва, за наслідками яких було зірвано більш ніж 100 судових засідань.
 
Завдяки якісному процесуальному керівництву вдалося встановити особу зловмисника, який, згідно з даними судової фоноскопічної експертизи, здійснив щонайменше 4 неправдивих повідомлення про замінування Оболонського районного суду.
 
Ним виявився неодноразово судимий квартирний крадій, відносно якого Оболонським районним судом міста Києва проводиться розгляд обвинувального акту і таким чином він намагався відтягнути призначення покарання.
 
На цей час жартівнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 259 КК України. Зловмисник перебуває під вартою. Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3639