01.10.2019

Київська прокуратура спільно з СБУ затримала адвоката, який привласнив державне приміщення на вул. Банковій вартістю 5 млн грн (ФОТО)

    

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно з ГУ БКОЗ СБ України затримано адвоката, який шахрайським шляхом заволодів об’єктом нерухомості державної форми власності на вул. Банковій в м. Києві та намагався його продати.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що шахраї, використовуючи анкетні дані літньої жінки, яка померла ще в 2002 році, на підставі підроблених документів здійснили реєстрацію права власності на об’єкт нерухомості, що перебуває на балансі Державного управління справами та є державною власністю. Вартість об’єкту складає близько 5 млн гривень.
 
Слід зазначити, що з 2003 року вказаний об’єкт нерухомості у держави орендувала громадська організація "Спілка жінок України".
 
У подальшому, затриманий намагався продати вказане приміщення орендарям за 130 тисяч доларів США.
 
Після чергової зустрічі та домовленості про укладення договору купівлі-продажу, працівники прокуратури та спецслужби затримали  адвоката в порядку ст. 208 КПК України. 
 
Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 КК України.
 
Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3445